Cover Space Probes

Het Engelstalige boek 'Space Probes - 50 Years of Exploration from Luna 1 to New Horizons' is een ware must voor iedereen die geïnteresseerd is in ruimtevaart en de verkenning van het zonnestelsel. Space Probes is het eerste boek dat een compleet overzicht weergeeft van alle ruimtetuigen die op verkenning gingen in ons zonnestelsel. Dankzij prachtige foto's, leerrijke illustraties en zeer goed opgebouwde teksten wordt de lezer als het ware meegenomen op een reis doorheen het zonnestelsel.

In dit prachtige boek, dat geschreven werd door professor Philippe Séguéla van de McGill university in Monteal, wordt een chronologische volgorde gegeven van onbemande ruimtetuigen die op verkenning gingen bij de Maan, de planeten Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus, Mercurius, de Zon, kometen, asteroïden en dwergplaneten. Daarnaast wordt er in dit boek ook aandacht besteed aan het Amerikaanse Apollo Maanprogramma, de ruimtewedloop tussen de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten en enkele toekomstige onbemande ruimtemissies. De grote kracht van het boek Space Probes is dat alle onbemande ruimtetuigen, gelanceerd door de Verenigde Staten, Rusland, Europa, China, Japan en India, aan bod komen die het zonnestelsel de afgelopen vijftig jaar hebben verkend. In de beschrijvingen van elke missie wordt er stilgestaan bij de wetenschappelijke instrumenten, doelstellingen, uitdagingen en de ontdekkingen.

Kris Christiaens

K. Christiaens

Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.
Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur.

Dit gebeurde vandaag in 1848

Het gebeurde toen

De Ierse astronoom Andrew Graham ontdekt vanop het Markree Observatory de planetoïde 9 Metis. Metis is een S-type planetoïde en zijn diameter varieert van 220 tot 130 kilometer. Het oppervlak bestaat voor ongeveer 30% tot 40% uit metaalhoudende olivijn en 60% tot 70% uit nikkel en ijzer. De planetoïde is genoemd naar de Griekse godin Metis, een van de vrouwen van de oppergod Zeus en de moeder van Pallas Athena.

Ontdek meer gebeurtenissen

Steun Spacepage

Deze website wordt aan onze bezoekers blijvend gratis aangeboden maar om de hoge kosten om de site online te houden te drukken moeten we wel het nodige budget kunnen verzamelen. Ook jij kunt uw bijdrage leveren door ons te ondersteunen met uw donatie zodat we u blijvend kunnen voorzien van het laatste nieuws en artikelen boordevol informatie.

44%

Sociale netwerken