vrijdag, 23 augustus 2013 19:05

165 000 mensen willen weg van de Aarde

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)
165 000 mensen willen weg van de Aarde Foto: Mars One

Ongeveer een week voor het verstrijken van de deadline hebben zich wereldwijd al meer dan 165 000 mensen kandidaat gesteld voor een enkele reis naar de planeet Mars. De organisatie achter dit project, Mars One, zegt zelf verrast te zijn over het grote aantal kandidaten en gaat de komende weken starten met het screenen van de kanditaten.

Het Nederlandse Mars One, waar Bas Lansdorp CEO van is, heeft het ambitieuze plan om in 2023 vier mensen op de planeet Mars te brengen die daar permanent zullen verblijven. Zij moeten, volgens Mars One, de eerste menselijke kolonie vormen op een andere planeet. In de jaren voorafgaand aan 2023 wil Mars One een nederzetting, bestaande uit aparte capsules en modules, op Mars bouwen. Indien de eerste Mars One een succes wordt, wil men uiteindelijk meer mensen definitief naar de 'rode planeet' sturen. Een deel van de kosten om dit project te doen slagen, wil Mars One halen uit televisierechten. Zo zal de selectieprocedure een idool-achtige wedstrijd worden dat integraal zal gefilmd worden zodat het grote publiek mag kiezen wie naar Mars mag gaan. Uiteindelijk wil Mars One in 2014 uitkomen bij de definitieve kandidaten die vervolgens acht jaar lang fulltime zullen worden getraind en voorbereid worden op hun bijzondere missie. Een week voor het verstrijken van de deadline heeft Mars One laten weten dat zich al meer dan 165 000 mensen kandidaat hebben gesteld uit meer dan 120 landen voor een enkele reis naar Mars. Dit is opvallend veel aangezien het hier gaat om een enkele reis naar Mars en men dus nooit meer terugkeert naar de Aarde. Tot op heden komen ongeveer 23% van de kandidaten uit de Verenigde Staten gevolgd door China en Brazilië. Ook in Nederland en België hebben zich mensen kandidaat gesteld voor dit project. De aanvragen komen van over de hele wereld en volgens Bas Lansdorp weerspiegelt de diversiteit het internationale karakter van dit uniek project.

Wie zich nog kandidaat wil stellen, kan dit nog doen tot 31 augustus via deze link: https://apply.mars-one.com/

Kris Christiaens

Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.
Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur.

Dit gebeurde vandaag in 1877

Het gebeurde toen

De Amerikaanse astronoom Asaph Hall ontdekt vanop het United States Naval Observatory in Washington de Marsmaan Deimos. De omvang van deze maan is 15 bij 12 bij 11 kilometer en de vorm is onregelmatig. De oorsprong van Deimos is niet helemaal bekend, maar vermoedelijk is het een planetoïde die rond Mars is gaan draaien. Foto: NASA

Ontdek meer gebeurtenissen

Messier 58

Messier 58
M58 is één van de vier balkspiraalstelsels in de bekende catalogus van de Franse kometenjager Charles Messier. Dit sterrenstelsel is ook lid van de bekene Virgocluster waarin zich tal van…
Lees meer...

Steun Spacepage!

Deze website wordt aan onze bezoekers blijvend gratis aangeboden maar om de hoge kosten om de site online te houden te drukken moeten we wel het nodige budget kunnen verzamelen. Ook jij kunt uw bijdrage leveren door ons te ondersteunen met uw donatie zodat we u blijvend kunnen voorzien van het laatste nieuws en artikelen boordevol informatie.

80%

Sociale netwerken