Foto: Sander Vancanneyt

Als gevolg van een reeks zeer sterke zonnevlammen van een actief gebied op de zon, waarbij telkens een coronale massa uitstoot vrijkwam, ontstond er in de na by van 10 op 11 mei een zeer zware geomagnetische storm waardoor het poollicht fotografisch en zelfs visueel zeer goed te zien was in België en Nederland. Normaal is het noorderlicht in onze regio's vooral fotografisch zichtbaar maar ditmaal was het zelfs ook visueel te zien in België en Nederland. Bekijk hier de mooiste foto's van het prachtige poollicht dat zichtbaar was in Vlaanderen en Nederland! 

Wil je in real-time op de hoogte blijven over de activiteit van onze ster en de kansen op zichtbaar poollicht? Breng dan een bezoekje aan onze zusterwebsite Poollicht.be of download onze zelf ontwikkelde app voor Google Android en Apple

Poollicht in België en Nederland in de nacht van 10 op 11 mei 2024

Poollicht gefotografeerd vanuit Nederland - Foto: Marinus De Keyzer

Poollicht gefotografeerd vanuit Zeeland - Foto: Wouter van Bernebeek

Het indrukwekkende noorderlicht was zelfs mooi zichtbaar in de Ardennen - Foto: Dominique Dierick

Ook hoog aan de sterrenhemel, in het zenit, was het poollicht in Vlaanderen mooi zichtbaar - Foto: Kris Christiaens

Het noorderlicht gefotografeerd in Nederland - Foto: Wesley Hogervorst

Het noorderlicht gefotografeerd in Lokeren, België - Foto: Peter Henderickx

Het noorderlicht gefotografeerd in Nederland - Foto: Corné Ouwehand

Het noorderlicht gefotografeerd nabij Breukeleveen, Nederland - Foto: Michel Brands

Zelfs tussen de lichtpollutie door was het noorderlicht goed op foto vast te leggen in Nederland - Foto: OpHuizerhoogte.nl

Poollicht gefotografeerd vanuit Oosterbeek, Nederland - Foto: Daan van Oort

Timelapse filmpjes

Kris Christiaens

K. Christiaens

Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.
Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur.

Dit gebeurde vandaag in 1984

Het gebeurde toen

Carolyn en Gene Shoemaker ontdekken vanop het Palomar Observatory de planetoïde 3671 Dionysus. Deze planetoïde is een zogheten 'Near-Earth Object' wat wil zeggen dat deze regelmatig op korte afstand langs de Aarde vliegt. In 1997 ontdekken astronomen dat deze planetoïde een klein maantje heeft die om de 27 uur om Dionysus draait.

Ontdek meer gebeurtenissen

Redacteurs gezocht

Ben je een amateur astronoom met een sterke pen? De Spacepage redactie is steeds op zoek naar enthousiaste mensen die artikelen of nieuws schrijven voor op de website. Geen verplichtingen, je schrijft wanneer jij daarvoor tijd vind. Lijkt het je iets? laat het ons dan snel weten!

Wordt medewerker

Steun Spacepage

Deze website wordt aan onze bezoekers blijvend gratis aangeboden maar om de hoge kosten om de site online te houden te drukken moeten we wel het nodige budget kunnen verzamelen. Ook jij kunt uw bijdrage leveren door ons te ondersteunen met uw donatie zodat we u blijvend kunnen voorzien van het laatste nieuws en artikelen boordevol informatie.

63%

Sociale netwerken