Zuid-Korea heeft op woensdag 30 januari 2013 succesvol een satelliet in de ruimte gebracht. Dit was de eerste keer dat Zuid-Korea op eigen kracht een vracht in de ruimte bracht nadat het land in 2009 en 2010 al twee pogingen had ondernomen. Hierdoor wordt Zuid-Korea het elfde land ter wereld dat vrachten op eigen kracht in de ruimte kan brengen.
De 32 meter lange Korea Satellite Launch Vehicle (KSLV) draagraket, ook gekend onder de naam 'Naro-1', vertrok om 08u00 Belgische tijd vanop het Naro Space Center dat zich ongeveer 480 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Seoul bevindt. Ongeveer 55 seconden na de start van de lancering doorbrak de KSLV-1 raket al de geluidsmuur waarna de, door Rusland gebouwde, onderste rakettrap enkele minuten probleemloos werd afgestoten. De door Zuid-Korea ontwikkelde, en op vaste brandstof werkende, tweede rakettrap bracht de 90 kilogram zware STSAT 2C satelliet uiteindelijk tot in een lage elliptische baan om de Aarde. Toen negen minuten na de start van de lancering de satelliet succesvol werd uitgezet in de ruimte barste er op het Naro Space Center en in het vluchtleidingscentrum uiteindelijk een luid applaus los. Na de lancering liet de Zuid-Koreaanse minister van wetenschap Lee Ju-Ho tijdens een persconferentie weten dat de lancering een succes was en dat de satelliet zich in de juiste baan om de Aarde bevindt. Ook de Russische fabrikant van de onderste rakettrap, Khrunichev, heeft al laten weten dat zijn rakettrap de Zuid-Koreaanse STSAT 2C satelliet met succes in de ruimte bracht. De STSAT 2C satelliet zal ondermeer gebruikt worden voor het uittesten van nieuwe technologieën.
Voor Zuid-Korea is dit de eerste geslaagde lancering in de geschiedenis van haar ruimtevaartprogramma. In 2009 en 2010 ondernam het Aziatische land al eens twee lanceerpogingen met de KSLV raket maar deze mislukten allebei. Sinds 2002 zou Zuid-Korea al bijna 500 miljoen dollar geïnvesteerd hebben in de ontwikkeling van haar eigen draagraket. In 2004 sloten Zuid-Korea en Rusland samen een overeenkomst voor de ontwikkeling van de KSLV draagraket. De door Rusland ontwikkelde en gebouwde onderste rakettrap, die beschikt over een RD-151 raketmotor, zal in de toekomst ook gebruikt worden bij de nieuwe Russische Angara raketten die op termijn de bestaande Proton raketten moeten vervangen.