Binnen onze organisatie heeft Spacepage.be diverse dochter websites over allerhande specifieke onderwerpen. Poollicht.be is ongetwijfeld één van de meest succesvolle websites uit onze organisatie en maakt hier al meer dan 13 jaar deel van uit. Enkele jaren nadat Poollicht.be werd opgericht, werd de site ook beschikbaar gesteld in drie talen en dat betekende meteen ook de grote start van een internationale groei. Poollicht.be werd vervolgens vergezeld van het internationale broertje SpaceWeatherLive. Om de tienjarige verjaardag nu te vieren van de internationale Poollicht website werd er hard gewerkt aan de eerste app van onze organisatie. We zijn dan ook bijzonder trots dat we deze nu aan iedereen kunnen voorstellen!

Een complete app om het ruimteweer op de voet te volgen!

Hoewel de website reeds geoptimaliseerd werd voor mobiele toestellen, is het nog steeds veel gebruiksvriendelijker om dit via een app te doen en daar bieden we nu een perfecte oplossing voor. Via het menu in de app vind je snel alles wat je nodig hebt in een vertrouwde omgeving en met minder advertenties dan op de website, wat het net wat aangenamer maakt. Bijkomend hebben we voor de nachtelijke jagers op poollicht een unieke donkere modus ingebouwd zodat je ogen niet verblind worden wanneer je 's nachts de laatste updates van het ruimteweer wil checken. Wil je meer algemene informatie over poollicht en het ruimteweer, dan kan je via het help menu hier alles over te weten komen. Kortom: alles over poollicht en ruimteweer bij de hand in één complete en gebruiksvriendelijke app.

Live meldingen bij interessant ruimteweer

Wie Poollicht.be al langer kent, weet dat we voor iedereen het laatste ruimteweer brengen met tal van updates en altijd als eerste is om poollichtkansen goed te beoordelen en deze via de diverse sociale media te verspreiden. Doch was het een gemis om op je smartphone de laatste meldingen te ontvangen. Ofwel moest je je via Twitter aanmelden op ons kanaal om deze te ontvangen of via browser meldingen. Dit hoort nu definitief tot het verleden want wie de app op zijn mobiel toestel installeert, zal ook onze bekende berichten ontvangen die we uitsturen wanneer er een kans is op poollicht of wanneer de Zon actief wordt. Speciaal voor de Nederlandstalige gebruikers sturen we ook een waarschuwing van zodra er een echte kans op poollicht is voor de lage landen!

Meer info over de alerts

Download de app voor iOS en Google Play

Ontdek het op Google Play
Google Play en het logo van Google Play zijn handelsmerken van Google LLC.
Apple, het Apple logo, iPhone, en iPad zijn merken van Apple Inc., registered in the U.S. and other countries and regions. App Store is a service mark of Apple Inc.
Sander

Vancanneyt Sander

Oprichter & beheerder van Spacepage & Poollicht.beSterrenkunde en ruimteweer redacteur.

Dit gebeurde vandaag in 1967

Het gebeurde toen

Een Amerikaanse Redstone-Sparta raket brengt vanop de Woomera lanceerbasis in Australië de eerste Australische satelliet genaamd WRESAT in de ruimte. Deze kleine kunstmaan had een gewicht van 45 kilogram en werd ontwikkeld om nieuwe technologieën te testen. WRESAT brandt na een succesvolle missie op 10 januari 1968 op in de atmosfeer van de Aarde. Dankzij deze geslaagde missie wordt Australië de zevende natie ter wereld dat een satelliet in een baan om de Aarde heeft.

Ontdek meer gebeurtenissen

Steun Spacepage

Deze website wordt aan onze bezoekers blijvend gratis aangeboden maar om de hoge kosten om de site online te houden te drukken moeten we wel het nodige budget kunnen verzamelen. Ook jij kunt uw bijdrage leveren door ons te ondersteunen met uw donatie zodat we u blijvend kunnen voorzien van het laatste nieuws en artikelen boordevol informatie.

100%

Sociale netwerken