maandag, 18 juni 2018 08:39

Op vakantie naar de ruimte voor 55 miljoen dollar Hot!

Geschreven door
Beoordeel dit item
(3 stemmen)
Artistieke impressie van het Axiom Space ruimtestation in een baan om de Aarde. Artistieke impressie van het Axiom Space ruimtestation in een baan om de Aarde. Foto: Axiom Space

Voor wie op zoek is naar een exclusieve vakantie en geen beperkt reisbudget heeft, biedt het Amerikaanse bedrijf Axiom Space de ultieme reisbestemming aan. Zo kan je bij dit bedrijf voor 55 miljoen dollar een reis vastleggen naar het internationale ruimtestation ISS. Deze kostprijs omvat de lancering, een tiendaags verblijf aan boord van het ruimtestation en een vijftien weken durende astronautenopleiding. Axiom Space wil zijn klanten tegen 2020 al in de ruimte brengen en heeft ook plannen voor de bouw van een eigen ruimtestation. 

Axiom Space, een bedrijf dat gevestigd is in Houston en geleid wordt door de gewezen NASA topman Michael Suffredini, wil in eerste instantie het Amerikaanse, Europese en Japanse segment van het ISS vanaf 2020 gebruiken als ultieme reisbestemming. Zo zal men een verblijf van zeven of tien dagen aan boord van het ISS kunnen vastleggen voor 55 miljoen dollar. Voor 25 miljoen dollar extra kan het verblijf aan boord van het ruimtestation worden verlengd met maximaal zestig dagen. Daarnaast werkt het bedrijf ook aan de ontwikkeling van eigen ruimtemodules die moeten bevestigd worden aan het ISS. Het bedrijf hoopt deze nieuwe modules tegen 2022 aan het bestaande ruimtestation te kunnen bevestigen waarna deze op regelmatige tijdstippen kan bezocht worden door ruimtetoeristen. Het gedeelte met nieuwe modules dat ontworpen en gebouwd wordt door Axiom Space zal een prijskaartje hebben van 2,2 miljard dollar. Het interieur van deze nieuwe modules zal ontworpen worden door de bekende Franse ontwerpen Philippe Starck. De nieuwe modules zullen zo ontworpen worden dat je vrijwel van overal een prachtig zicht zal hebben op onze planeet. Daarnaast zal elke ruimtetoerist zijn eigen slaapvertrek hebben en garandeert het bedrijf op permanentie wifi. Wanneer de bestaande modules van het internationale ruimtestation ISS ergens tussen 2022 en 2030 het einde van hun levensduur naderen, zullen deze worden losgekoppeld van het Axiom Space segment waarna dit autonoom verder rond onze planeet zal cirkelen. Dit Axiom Space ruimtestation zal plaats bieden aan zes ruimtetoeristen en kan volgens het bedrijf ook worden gebruikt door ruimtevaartorganisaties en professionele ruimtevaarders. Vanaf dan wil het Axiom Space ruimtestation dienst doen als ruimtehotel. Het is niet de eerste maal dat een bedrijf reizen naar het internationale ruimtestation ISS aanbiedt. Zo bezochten tussen 2001 en 2009 zeven mensen het ISS die elk tussen de 20 en 40 miljoen dollar betaalden voor reis. Daarnaast hebben ook andere bedrijven zoals Bigelow Aerospace plannen voor de bouw van een eigen ruimtestation waarin ruimtetoeristen kunnen verblijven. In onderstaande video kan je meer leren over Axiom Space en zijn plannen! 

Kris Christiaens

Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.
Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur.

Volg mij op Twitter: @KrisChristiaens

Media

Dit gebeurde vandaag in 2008

Het gebeurde toen

In de stad Colombo, Sri Lanka, overlijdt Sir Arthur Charles Clarke. Hij schreef het boek 2001: A Space Odyssey en bedacht in 1945 het principe van de geostationaire communicatiesatelliet. Deze bijzondere baan om onze planeet is ook bekend als de 'Clarke Orbit'. Zijn bekendste boek, 2001: A Space Odyssey, werd in 1968 verfilmd en wordt beschouwd als een mijlpaal in de filmgeschiedenis. Clarke deed op de Amerikaanse televisie samen met Walter Cronkite ook verslag van de Apollo-maanexpedities en werd in 2000 door de Britse koningin geridderd voor zijn verdiensten.

Geplande evenementen

Geen geplande evenementen

NGC 40

NGC 40

NGC 40 werd ontdekt in 1788 door de Duits-Britse astronoom William Herschel en is een planetaire nevel in het sterrenbeeld Cepheus. Dit deep-sky object, dat ook gekend is onder de…

Steun Spacepage

Deze website wordt aan onze bezoekers blijvend gratis aangeboden maar om de hoge kosten om de site online te houden te drukken moeten we wel het nodige budget kunnen verzamelen. Ook jij kunt uw bijdrage leveren door ons te ondersteunen met uw donatie zodat we u blijvend kunnen voorzien van het laatste nieuws en artikelen boordevol informatie.

35%

Sociale netwerken