Spacepage in 2009

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Spacepage anno 2009 werd wederom een erg druk jaar voor de mensen achter deze website. Voor het eerst trok Spacepage ook offline naar buiten om haar naam te promoten naar de buitenwereld dankzij twee beurzen waar we het publiek van informatie konden voorzien. In dit artikel blikken we dan ook even terug op de gebeurtenissen van het voorbije jaar.

Spacepage in 2009: de layout

Onze vaste bezoekers zullen gemerkt hebben medio 2009 dat Spacepage er ineens totaal anders uitzag. Spacepage had al altijd vastgehouden aan een vormgeving met drie grote kolommen waarin diverse menu's zaten (zie Spacepage anno 2008) maar hier werd geheel van afgestapt. De menustructuur werd totaal verandert en geïntegreerd in een interactief menu bovenaan de pagina die uitklapt voor de diepere menustructuur te zien. Door de vereenvoudigde structuur van de menu's kon de linkerkolom die er altijd al was geweest wegvallen zodat er meer plaats kon gemaakt worden voor onze artikelen en de informatiekolom aan de rechterzijde. Niet alleen Spacepage kreeg het nieuwe kleedje aangemeten maar ook onze drie dochterpagina's BelgiuminSpace, SpaceWeatherLive en LinkToSpace.

Spacepage in 2009: het forum

In november 2009 kreeg ook het forum een nieuw jasje aangemeten welke het forum een modernere look geeft en ook enkele nieuwe zaken introduceerde zoals uitgebreidere profielen en de mogelijkheid om aan te sluiten bij forumgroepen.

Naast esthetische veranderingen was er ook plaats om ook de bestaande interactieve onderdelen uit te breiden of toe te voegen. Zo is het weerbericht terug van weggeweest na 2 jaar, een onderdeel dat toen veel bezocht werd maar een tijd verdwenen was wegens compatibiliteitsproblemen.
Het in 2008 nieuw opgerichte videogedeelte op Spacepage was erg populair en bij Spacepage groeide dan ook de interesse om een eigen YouTube kanaal te gaan oprichten, hierbij was eerst BelgiuminSpace aan de beurt en daarna Spacepage. Het logische gevolg daarop was het vernieuwen van het videogedeelte op Spacepage en BelgiuminSpace. Bezoekers kunnen nu zowel via YouTube als video Spacepage video's bekijken die door Spacepage en BelgiuminSpace werden online werden geplaatst alsook van de talloze andere aanbieders van video's. Wanneer een bezoeker het videogedeelte op Spacepage of BelgiuminSpace bekijkt zal een overzicht krijgen van onze laatste video's, afspeellijsten, onze favorieten of van de abonnementen. Hier kunnen ze doorklikken om de video te bekijken op Spacepage en de reacties op de video's eronder lezen.

Spacepage in 2009: het forum

2009 was het eerste jaar dat Spacepage deelnam aan enkele beurzen, een eerste echte offline kennismaking met Spacepage en haar onderdelen. Eerst was het de beurt aan het Astro Event in Oostende gevolgd door de Vlaamse Ruimtevaartdagen in de Brabanthallen te Leuven. Op de Spacepage stand kon men er kennismaken met Spacepage aan de hand van uitgebreide infoborden en de eerste editie van de Spacepage boekjes boordevol informatie. Tevens werd ook de dochterpagina BelgiuminSpace extra in het daglicht gesteld met de gebeurtenissen rond Frank de Winne.

Spacepage in 2009: het forum

BelgiuminSpace heeft dit jaar een prachtig jaar achter de rug. Met het promoten van de Belgische ruimtevaart slaagt beheerder Kris Christiaens er in om ons te overweldigen met alles wat België doet in de ruimtevaart. Dit jaar was ook het jaar waarin de Belgische astronaut Frank de Winne centraal stond wat natuurlijk zorgde voor extra bezoekers op belgiuminSpace.

Ook Poollicht.be deed het dit jaar uitstekend, met de komst van wat meer activiteit op de zon stijgt het aantal bezoekers op onze dochterpagina ook. Met de komst van de internationale versie SpaceWeatherLive.com steeg het aantal internationale bezoekers het afgelopen jaar. Nieuw op deze dochterpagina zijn de verbeterde grafieken, de komst van de Stereo beelden en ook de poollichtbarometer.

Zelfs na 6 jaar blijven de beheerders druk verder werken aan de website en zijn dat nog vele jaren van plan! Wie ook wil deel uitmaken van Spacepage of bouwen aan de verdere toekomst ervan mag altijd zijn bijdrage leveren.

Vancanneyt Sander

Oprichter & beheerder van Spacepage & Poollicht.be
Sterrenkunde en ruimteweer redacteur.

Dit gebeurde vandaag in 1976

Het gebeurde toen

Nadat de Russische Loena 24 Maanlander op 14 augustus 1976 een zachte landing maakte op het Maanoppervlak wordt er op 19 augustus 1976 een kleine capsule gelanceerd richting de Aarde met aan boord 170 gram aan bodemstalen.

Ontdek meer gebeurtenissen

Het weerbericht op Mars

Geplande evenementen

StarNights 2019
30 augustus 2019 tot 01 september 2019
Meer Evenementen

NGC 5128

NGC 5128
NGC 5128 is het beroemde lensvormige sterrenstelsel in het sterrenbeeld Centaurus (Centaur). Dit sterrenbeeld is gelegen aan de zuidelijke hemelkoepel. Vanaf de breedte van de Benelux is alleen het noordelijk…
Lees meer...

Steun Spacepage!

Deze website wordt aan onze bezoekers blijvend gratis aangeboden maar om de hoge kosten om de site online te houden te drukken moeten we wel het nodige budget kunnen verzamelen. Ook jij kunt uw bijdrage leveren door ons te ondersteunen met uw donatie zodat we u blijvend kunnen voorzien van het laatste nieuws en artikelen boordevol informatie.

100%

Sociale netwerken