2007

Het jaar 2007 was voor Spacepage een jaar vol uitbreidingen en vernieuwingen. Alles startte in 2006 rond september waar de site had besloten om het over een andere boeg te gooien. Eind 2006 waren al vele zaken klaar maar toch bleven er nog grote gaten achter welke in 2007 weggewerkt waren. Zo werd in december 2006 een nieuwe lay-out geïntroduceerd als tijdelijke afronding van de projectweek en verschenen elke dag nieuwe artikelen.

De website in 2007

In 2007 werd ondermeer het nieuwe Spacepagelogo voorgesteld zoals ook te zien is in bovenstaande afbeelding, dit samen met de nieuwe lay-out voor een verfrissende look te geven aan het al wat oude logo. Samen met het nieuwe logo kreeg de lay-out er nog de infobalk bij met korte links naar de extra onderdelen op Spacepage.

Wanneer we van uitbreidingen spreken, kunnen we heus wel zeggen dat Spacepage in 2007 fors is uitgebreid. Op 19 maart 2007 bereikte Spacepage de magische kaap van 1000 artikelen! Halverwege het jaar bereikte het artikelaantal de 1200. De reden voor de explosieve groei van artikelen is volledig te wijten aan de artikelreeksen die gelanceerd zijn gedurende het jaar en de vervollediging van de informatie die aangeboden wordt. Zo waren er ondermeer de maand van het heelal, de twee maanden van het zonnestelsel, deepsky voor beginners, raketten, en nog veel meer...

Naast de grote artikeluitbreidingen werden er ook enkele nieuwe zaken geïntroduceerd op Spacepage; zo werd Deepsky interactief vernieuwd met handige efemeriden, het woordenboek uitgebreid naar nu meer dan 300 woorden, het nieuwe videogedeelte werd geïntroduceerd alsook een nieuwe chat...

Deepsky interactief

Door al deze vernieuwingen steeg ook het bezoekersaantal met gemiddelden die maandelijks rond de 1 100 bezoekers per dag liggen met pieken tot 1 300 bezoekers per dag of zoals bij de maansverduistering van 3 maart 2007 een fenomenaal record van 6 600 bezoekers op 1 dag.

In juli 2006 ging Astrofysica.net definitief uit de ether. De beheerder van de dochterpagina had al eerder besloten om zijn project af te sluiten. De artikelen werden wel naar Spacepage overgezet zodat de informatie niet verloren zou gaan. LinkToSpace en Poollicht.be zijn nog steeds actief en ondergingen in 2007 ook enkele opvallende aanpassingen.

Poollicht.be werd grondig verbeterd en uitgebreid met enkele nieuwe mogelijkheden: het poollichtarchief, poollicht.be via WAP...
Dankzij grote activiteit in december 2006 bereikte de pagina tot 800 bezoekers per dag en gedurende 2007 in het absolute zonneminimum bleven elke dag 50 tot 100 mensen per dag de website bezoeken.

Poollicht.be

Op 26 juli 2007 kreeg de website opnieuw een nieuwe lay-out, ditmaal niet verder gebouwd op het vorige concept maar iets totaal anders zodat de site beter overkomt op het scherm en beter geoptimaliseerd is voor de diverse browsers. De lay-out kwam vroeger dan verwacht online wegens licentieproblemen met de integratie van het forum in de website. Voor de leden van de website betekende dit weinig verandering, al was het voor hen wel wennen aan de nieuwe lay-out. Ook de dochterpagina's werden in hetzelfde kleedje gestoken.

Spacepage

Toch verliep niet alles vlot voor Spacepage in 2007. De site kreeg in november te maken met een hacker die de website anders deed voortonen als Google de site kwam doorzoeken. Dit resulteerde in een aanzienlijke terugval van het aantal bezoekers. Als extra toemaatje was de site in de maand november op geregelde tijdstippen moeilijk bereikbaar door problemen aan de server. Gelukkig was onze hoster zo vriendelijk ons eind november naar een nieuwe server te plaatsen waardoor de site weer optimaal te bereiken was.

LinkToSpace

LinkToSpace heeft in september een grondige metamorfose ondergaan. De volledige pagina werd vernieuwd en bood vanaf nu een pak nieuwe mogelijkheden! De nieuwe LinkToSpace zorgt voor meer interactiviteit door meer overzicht te brengen in de links en deze uit te breiden met waardering en review mogelijkheden, alsook voor webmasters die nu hun gading kunnen slaan in het promoten van hun site via LinkToSpace of kunnen kiezen voor een gesponsorde link waardoor hun link in de schijnwerpers gebracht wordt.

Samengevat kunnen we dus stellen dat het in 2007 goed druk was voor de twee personen die er veel van hun vrije tijd in steken. De site groeide opnieuw en werd terug uitgebreid en verbeterd, op naar nog vele jaren met Spacepage.

Sander

Vancanneyt Sander

Oprichter & beheerder van Spacepage & Poollicht.beSterrenkunde en ruimteweer redacteur.

Dit gebeurde vandaag in 1802

Het gebeurde toen

De Duitse astronoom Heinrich Wilhelm Matthias Olbers ontdekt de planetoïde 2 Pallas. Dit was de tweede planetoïde die ooit werd ontdekt. De planetoïde 2 Pallas beweegt zich in een baan om de Zon op een afstand van ongeveer 416 miljoen kilometer en is ongeveer 550 kilometer groot. Deze ruimterots werd genoemd naar Pallas uit de Griekse mythologie, de dochter van Zeus en beschermgodin van de stad Athene. Foto: NASA

Ontdek meer gebeurtenissen

Steun Spacepage

Deze website wordt aan onze bezoekers blijvend gratis aangeboden maar om de hoge kosten om de site online te houden te drukken moeten we wel het nodige budget kunnen verzamelen. Ook jij kunt uw bijdrage leveren door ons te ondersteunen met uw donatie zodat we u blijvend kunnen voorzien van het laatste nieuws en artikelen boordevol informatie.

23%

Sociale netwerken