Mijn countdown

Op 27 mei 2009 wordt Frank De Winne, samen met de Rus Roman Romanenko en de Canadees Bob Thirsk gelanceerd naar het International Space Station (ISS) waar hij zes maanden lang zal leven en werken. Een bijzondere ervaring, niet alleen voor de astronauten, maar ook voor hun families die achterblijven.

Ook al zijn ze duizenden kilometers van elkaar gescheiden, Frank en Lena praten dagelijks met elkaar en zien elkaar één keer per week via de webcam. Samen met de andere astronauten en hun families zoeken ze naar een manier om zes maanden zonder elkaar door te komen.
 
In dit unieke boek vertelt Lena Clarke De Winne het menselijke verhaal achter de ruimtevlucht. Over de lange voorbereiding, het dagelijkse leven aan boord én op aarde en de media-aandacht. Door de ogen van Frank, Bob, Roman en hun vrouwen beleef je de kritieke fases van de lancering, de koppeling aan het ISS en de landing.

In Mijn countdown beschrijft Lena Clarke De Winne de ruimtevlucht van haar echtgenoot Frank De Winne als één van de meest intense menselijke ervaringen. Een fascinerend avontuur dat niet zomaar herhaald zal worden. Dankzij het verhaal van Lena ben je getuige van dit bijzondere historische moment.

Kris Christiaens

K. Christiaens

Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.
Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur.

Dit gebeurde vandaag in 2009

Het gebeurde toen

De Swift Gamma-Ray Burst Mission satelliet detecteert een gammaflits met een roodverschuiving van 8,2. Hieruit blijkt dat de gammaflits GRB 090423 een afstand heeft van 13,1 miljard lichtjaar wat op dat moment het verst bekende object in het heelal was. Dit wil dus zeggen dat deze gammaflits plaatsvond toen het heelal nog maar 5% van zijn huidige leeftijd had. De ontdekking van GRB 090423 is voor astronomen een bewijs dat zware sterren ook al werden gevormd toen het heelal pas 630 miljoen jaar oud was. Foto: NASA

Ontdek meer gebeurtenissen

Steun Spacepage

Deze website wordt aan onze bezoekers blijvend gratis aangeboden maar om de hoge kosten om de site online te houden te drukken moeten we wel het nodige budget kunnen verzamelen. Ook jij kunt uw bijdrage leveren door ons te ondersteunen met uw donatie zodat we u blijvend kunnen voorzien van het laatste nieuws en artikelen boordevol informatie.

44%

Sociale netwerken