woensdag, 07 oktober 2015 10:43

Bekijk op Flickr nu unieke Maanfoto's Hot!

Geschreven door
Beoordeel dit item
(4 stemmen)
Apollo 14 Apollo 14 Foto: NASA

Op Flickr, de populaire internet opslagplaats foto foto's, zijn sinds kort meer dan 8 400 unieke foto's te zien die de Amerikaanse Apollo-astronauten hebben gemaakt tijdens hun historische reizen naar de Maan. Al deze bijzondere foto's werden gemaakt met Hasselbladcamera's en werden door NASA op de fotowebsite Flickr geplaatst zodat iedereen deze kan bekijken in hoge resolutie en kan downloaden.

De Amerikaanse astronauten die eind de jaren '60 en begin de jaren '70 naar de Maan werden gestuurd, kregen allemaal camera's mee waarmee ze zoveel mogelijk foto's moesten maken. Zo werden foto's gemaakt van onder andere een scheerbeurt aan boord van de Apollo ruimtecapsule, van de eerste stappen op het Maanoppervlak en zelfs van alle wetenschappelijke instrumenten die men toen met zich mee had. Ook van hun opleidingen en intensieve trainingen werden vele foto's gemaakt. Deze vele duizenden foto's zijn altijd goed bewaard gebleven in de archieven van het Johnson Space Center dat in 2004 de foto's van de analoge Hasselbladcamera’s begon te digitaliseren. Verantwoordelijke van dit bijzondere fotoproject, Kipp Teague, liet weten dat alle foto's in kleur en helderheid licht werden bijgewerkt en hun grootte tot ongeveer 1000 dpi werd aangepast. Uiteindelijk werd het resultaat integraal op de fotowebsite Flickr geplaatst zodat de hele wereld deze beelden kan bekijken. Dankzij de Flickr-account 'The Project Apollo Archive' kan men nu de hele reeks foto's chronologisch bekijken zodat het voor de kijker een beetje lijkt alsof hij mee naar de Maan gaat. Zo kan men unieke foto's bekijken en downloaden vanaf de Apollo 7 missie tot en met de laatste bemande reis naar de Maan: Apollo 17. Hieronder kan u alvast enkele van de vele foto's bekijken. Alvast veel kijkplezier ...

Flickr account 'The Project Apollo Archive': https://www.flickr.com/photos/projectapolloarchive/albums

Apollo 11Foto: NASA 

Apollo 12Foto: NASA

Apollo 9Foto: NASA

Apollo 15Foto: NASA

Apollo 7Foto: NASA

Kris Christiaens

Medebeheerder & hoofdredacteur van Spacepage.
Oprichter & beheerder van Belgium in Space.
Ruimtevaart & sterrenkunde redacteur.

Volg mij op Twitter: @KrisChristiaens

Dit gebeurde vandaag in 1975

Het gebeurde toen

Vanop de Bajkonoer lanceerbasis wordt het Sojoez 19 ruimtevaartuig gelanceerd met aan boord de twee kosmonauten Alexey Leonov en Valeri Kubasov. Zeven uur later wordt vanop het Kennedy Space Center in Florida ook een Apollo ruimtecapsule in de ruimte gebracht met boord de drie astronauten Thomas P. Stafford, Vance D. Brand en Donald K. Slayton. Beide ruimtetuigen zullen zich op 17 juli 1975 in een baan om de Aarde voor het eerst in de geschiedenis aan elkaar vasthechten.

Ontdek meer gebeurtenissen

Het weerbericht op Mars

Geplande evenementen

Geen geplande evenementen
Meer Evenementen

NGC 7000

NGC 7000
NGC 7000 is een prachtige emissienevel in het sterrenbeeld Cygnus (Zwaan). Deze nevel kreeg ook de bijnaam 'The North America Nebula'. Zijn bijnaam heeft het object te danken aan zijn…
Lees meer...

Steun Spacepage!

Deze website wordt aan onze bezoekers blijvend gratis aangeboden maar om de hoge kosten om de site online te houden te drukken moeten we wel het nodige budget kunnen verzamelen. Ook jij kunt uw bijdrage leveren door ons te ondersteunen met uw donatie zodat we u blijvend kunnen voorzien van het laatste nieuws en artikelen boordevol informatie.

64%

Sociale netwerken