Spacepage
Guidestar

Guidestar

Het Guidestar magazine is een verwezenlijking van de Astro Event Group vzw waar Spacepage deel van uitmaakt. Elke maand staat het magazine boordevol artikelen, weetjes, evenementen, hemeljournaal en nog veel meer.
Om op de hoogte te blijven wanneer nieuwe edities uitkomen kan je abonneren op de RSS feed of op de mailinglijst.

Lees of download nu gratis de meest recente editie van het populaire digitale wetenschappelijke Guidestar. Met deze maand artikelen over ondermeer de eerste telescoop op de Maan, België en het IXV ruimtetuig, een Nederlandse telescoop voor zwaartekrachtgolven, de RCSIRO 64 meter Dish Parkes in Australië, de Europese IRAS ruimtetelescoop en spectroscopie in de sterrenkunde.

Lees of download nu gratis de meest recente editie van het populaire digitale wetenschappelijke Guidestar. Met deze maand artikelen over ondermeer de nieuwe Russische Angara raket, de Franse CoRoT ruimtetelescoop, DSLR spectroscopie van de Orionnevel, ruimtevaartmusea in New Mexico, het verslag van de JVS-dag, de overleden kosmonaut Valery Kubasov en de gedetailleerde geologische kaart van de Jupitermaan Ganymedes.

Lees of download nu gratis de meest recente editie van het populaire digitale wetenschappelijke Guidestar. Met deze maand artikelen over ondermeer wat we in 2014 allemaal aan de sterrenhemel te zien krijgen, de Europese satelliet Planck, een telescoop en sterrenkunde als eindwerk, het private ruimtetuig Dream Chaser, een parasol voor de Aarde, de supernova in M82, de Europese kometenjager Rosetta en het waarnemen van dubbelsterren.

Lees of download nu gratis de meest recente editie van het populaire digitale wetenschappelijke Guidestar. Met deze maand artikelen over ondermeer wat we mogen verwachten in 2014 op vlak van ruimtevaart, de Europese Herschel ruimtetelescoop, de app Satellite Safari, de Chinese Maanrover, het laatste nieuws over de James Webb Space Telescope en neutrino's uit de 'diepe kosmos'.

Lees of download nu gratis de meest recente editie van het populaire digitale wetenschappelijke Guidestar. Met deze maand artikelen over ondermeer bekende inslagkraters op Aarde, de Belg Paul Eugène Edouard Bourgeois, de lancering van de MAVEN Marsverkenner, enkele Nederlandse kleine satellieten, de 60 inch Mount Wilson telescoop, de ATM-dag te Nijmegen, vier gratis ESA apps, komeet ISON en een terugblik op de historische Spacelab-1 ruimtemissie.

Lees of download nu gratis de meest recente editie van het populaire digitale wetenschappelijke Guidestar. Met deze maand artikelen over ondermeer het Russische ruimteveer Buran, de 'Halloweenstormen' op de Zon, de Meade LX-80 Multi Mount montering, de astro app Star Chart, de Belg Charles Emile Stuyvaert, een nieuwe vrachtmodule voor het ISS en de officiële opening van het Observatoire Centre Ardenne.

Lees of download nu gratis de meest recente editie van het populaire digitale wetenschappelijke Guidestar. Met deze maand artikelen over ondermeer de verkenning van de planeet Mars, StarNights 2013, de Belg Armand Van hoof, de keerzijde van het Mars One project, de laatste ESO-ontdekkingen, de astro-app Gravity en het World Space Week evenement.

Lees of download nu gratis de meest recente editie van het populaire digitale magazine Guidestar. Met deze maand artikelen over ondermeer het Europese ruimteveer Hermes, de astro-app Distant Suns, de Belg Pieter Platevoet, het Amerikaanse X-15 raketvliegtuig, de nova Delphini 2013, 3D printers in de ruimte en het laatste ESO nieuws.

Lees of download nu gratis de meest recente editie van het populaire digitale magazine Guidestar. Met deze maand artikelen over ondermeer de astro-app Planetdroid, de Belg Marcel Nicolet, de lancering van de eerste Indiase navigatiesatelliet, de publiekslezing in Nederland van Charlie Duke, de LOFAR expeditie, het laatste ESO nieuws en ESA's Vegetation programma.

Lees of download nu gratis de meest recente editie van het populaire digitale magazine Guidestar. Met deze maand artikelen over ondermeer de Google Lunar X-prize, hoe je zelf sterrensporen kan fotograferen, 50 jaar vrouwen in de ruimte, de Belg Fernand Verbiest, remote waarnemen vanuit Spanje, een Maansteen voor het Duitse Speyer Techniek Museum en de bespreking van enkele interessante astro-apps.

Lees of download nu gratis de meest recente editie van het populaire digitale magazine Guidestar. Met deze maand artikelen over ondermeer de lancering van de in België gebouwde Proba-V satelliet, de Belg Govaert Wendelen, de bijeenkomst van de Nederlandse Werkgroep Astrofotografie, het RACA 2013 evenement, de FOViewer Deluxe app voor Android en de activiteit op de Zon tijdens de maand mei.

Lees of download nu de meest recente editie van het populaire digitale magazine Guidestar. Met deze maand artikelen over ondermeer het nieuwe Cygnus bevoorradingstuig voor het ISS, de kometen van 2013 vanuit Australië, de Belg Marcel Gilles Jozef Minnaert, supernova SN 2013am in M65, de Fermi-Paradox, zonnevlekkengebied 1726 en de nieuwe hogesnelheidscamera's voor Westerbork.

Lees of download nu de meest recente editie van het populaire digitale magazine Guidestar. Met deze maand artikelen over ondermeer het derde Space Night evenement, de Belg Georges Lecointe, een Zwitserse ruimtependel, de Amerikaanse Voyager 1 ruimtesonde, de Central European Deepsky Imaging Conference, massa extincties en (buiten)aards leven en de prachtige schooltelescoop van het KTA Brugge.

Lees of download nu de meest recente editie van het populaire digitale magazine Guidestar. Met deze maand artikelen over ondermeer het bouwen van een telescoop via internet, de nieuwe weerradar in Jabbeke, de komeet Lemmon, de nieuwe Amerikaanse Landsat satelliet, de Meteoriet die in Rusland neerstortte, Vanguard I, een eerste inleiding in de astronomie de Belg Jacques François Jean Gérard Cox en The Golden Spike company.

Lees of download nu gratis het digitale boek 'Ruimtevaart jaaroverzicht 2012'. Dit overzichtelijk digitaal boek is een uitgave van de Astro Event Group vzw en werd samengesteld door Kris Christiaens met als doel ruimtevaart dichter bij het grote publiek te brengen. Dankzij dit gratis boek kan iedereen ontdekken wat er zich het afgelopen jaar allemaal heeft afgespeeld op vlak van ruimtevaart.

Guidestar magazine

Dit gebeurde vandaag in 1970

De Amerikaanse ruimtecapsule Apollo 13 keert veilig terug naar de Aarde. Gedurende deze ruimtemissie hing het leven van drie astronauten aan een zijden draadje als gevolg van een ontploffing van een zuurstoftank.

Op de hoogte blijven wanneer een nieuwe Guidestar editie wordt uitgebracht? Abbonneer je dan op onze e-mail dienst!

NGC 3372

NGC 3372

NGC 3372 is ongetwijfeld één van de mooiste NGC-objecten en is onder amateur-astronomen ook bekend als de 'Carinanevel'. Deze prachtige, heldere emissienevel is terug te vinden in het sterrenbeeld Carina…

Lees meer...

Guidestar magazine

Steun Spacepage!

Spacepage wordt aan onze bezoekers blijvend gratis aangeboden maar om de hoge kosten om de site online te houden te drukken moeten we wel het nodige budget kunnen verzamelen. Ook jij kunt uw bijdrage leveren door Spacepage en Guidestar te ondersteunen met uw donatie zodat we u blijvend kunnen voorzien van nieuws, artikelen en ons digitaal magazine.

Nog 2% tot doel

Sociale netwerken

Naar boven